Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden

Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden – Risico’s i.v.m. toestand bestuurder (vermoeidheid, rijervaring, lichamelijke en geestelijke gesteldheid, alcohol en medicijnen)
Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden – Risico’s i.v.m. eigenschappen en toestand eigen voertuig
Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden – Risico’s i.v.m. weg-, zicht- en weersomstandigheden

Snorfietsers / Bromfietsers

Snorfietsers

Kenmerken en eigenschappen van snorfietsers waar je rekening mee moet houden zijn:

Snorfietsen mogen officieel niet sneller rijden dan 25km/h. Ook moeten zij op het fietspad rijden en niet op de rijbaan.
Zie je een snorfietser zich aan de regels houden dan is dit vaak een ouder persoon. De jeugd trekt zich van de regels weinig aan. Ze rijden veel sneller dan toegestaan en rijden overal tussen door. Houd rekening met de fouten die ze maken. Jij bent wijzer. Toch?

Bromfietsers

Kenmerken en eigenschappen van bromfietsers waar je rekening mee moet houden zijn:

Tijdens de rijlessen binnen de bebouwde kom zul je bromfietsers niet vaak inhalen. Andersom halen ze jou wel in. Bromfietsen zijn vaak opgevoerd en kunnen behoorlijk hoge snelheden halen. Laat je niet verleiden om een wedstrijdje te houden.
Ga je een bromfiets inhalen, houd dan meer dan voldoende zijdelingse afstand.

Helemaal een apart verhaal zijn de pizzakoeriers. Wat deze groep in het verkeer doet is niet normaal. Laat ze maar gaan en maak je er niet druk om! Niet voor niets zijn ze vaak betrokken bij een ongeval.