De lesmethode

De RijbewijsSucces lesmethode

De aanpak

Autorijschool RijbewijsSucces hanteert een unieke lesmethode, waarbij elke cursist de aanpak krijgt die bij hem of haar het beste past voor een optimale resultaat. De instructeurs van Rijschool RijbewijsSucces  zijn getraind in het coachen van cursisten. De instructeur stippelt dan ook samen met de cursist een persoonlijk trajectplan uit.

Doelstelling

Het doel van autorijschool Rijbewijssucces is dat jij op een sociaal, verantwoorde en milieuvriendelijke manier je rijbewijs haalt voor de personenauto, en dat allemaal in een zo kort mogelijke tijdsbestek. Om dit doel te bereiken werkt autorijschool RijbewijsSucces stapsgewijs opklimmend in moeilijkheidsgraad van makkelijk naar moeilijk. Er wordt pas doorgestroomd naar een nieuw lesonderdeel als de vorige stof goed word beheerst. Na het einde van elke lesonderdeel word je daarop getoetst, als dat goed gaat dan gaan we over naar het nieuwe lesonderdeel. Tijdens het proces van de praktijkopleiding zal er regelmatig worden getoetst. Dit zal meestal vooraf bekend zijn, maar er zullen ook zogenaamde blinde momenten zijn.

rijschool in leiden

Kern van de rijopleiding

De kern van de opleiding is verantwoordelijke verkeersdeelname, milieuvriendelijke rijstijl en verkeersinzicht. Met verantwoorde verkeersdeelname wordt bedoeld dat de cursist zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen en dat op een veilige manier zonder daarbij gevaar of hinder te leveren voor andere weggebruikers, maar alleen verantwoorde verkeersdeelname is niet genoeg, want zuinig rijden is ook belangrijk geworden, hier word de cursist geleerd om zuinig en dus milieuvriendelijk te rijden. Dit heet het “nieuwe rijden.” De cursist wordt geleerd om te schakelen tussen de 2000 en 2500 toeren, het belang van de juiste bandenspanning,het gebruik van cruisecontrole, bij stops langer dan 1 minuut de motor uit, dat en nog veel meer.”Het nieuwe rijden” levert je dubbele winst want je bespaart het milieu maar ook je portemonnee.

rijschool-leiden

De rijopleiding

De rijopleiding wordt zo in stappen doorlopen, de lessen hebben een logische opbouw van makkelijk naar steeds moeilijker. Deze lesmethode is overzichtelijk, het voorkomt druk en verwarring en bevordert de concentratie van de leerling.

GRATIS PROEFLES