Vraag gratis proefles aan

Opfriscursus Leiden

Opfriscursus autorijden Leiden

Je bent al jaren in het bezit van je autorijbewijs maar om uiteenlopende redenen heb je al een geruime tijd niet of nauwelijks deelgenomen aan het verkeer in Leiden. Dit kan komen doordat je al die jaren geen auto nodig had, vaak hoor je ook dat de partner altijd reed. Het kan ook komen door ziekte of een traumatische ervaring in het verkeer, waardoor je niet meer durft auto te rijden.
Volgens psychologie magazine hebben in Nederland ruim 1 miljoen mensen 1 of andere vorm van rijangst. Rijschool rijbewijsSucces heeft speciaal voor deze groep met rijangst een opfriscursus autorijden ontwikkeld.

Werkwijze opfriscursus autorijden

De rijvaardigheidscursus begint met een telefonische intake gesprek. Hier bespreken we de punten die je lastig vindt tijdens het autorijden. Tijdens dit gesprek kan je ook aangeven welke situaties je eens extra wilt oefenen. Het kan zijn dat je snelweg wilt oefenen en dan specifiek het in- en uitvoegen op de snelweg. Rijden in hartje centrum van Leiden en daar een parkeeropdracht doen, misschien wil je alle bijzonder verrichtingen nog een keer doen. Het is allemaal mogelijk. Rijlessen is maatwerk. De leercurve van elke cursist is weer anders. De opfriscursus wordt persoonlijk afgestemd op de individuele wensen en eisen van de cursist. Van te voren wordt er met je afgesproken welke onderdelen er worden geoefend. Transparantie en duidelijkheid vanaf de eerste rijles.

Inhoud opfriscursus Leiden

De opfriscursus wordt speciaal afgestemd op de cursist. Dat wil zeggen dat je zelf je tempo bepaalt op de onderdelen die je wilt oefenen. Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:

 • Voertuigbeheersing
 • Snelweg
 • Rijden in complexe verkeersituaties
 • Kijktechniek
 • Trambaan
 • Bijzondere verrichtingen
 • Hellingproef/ parkeergarage
 • Opfrissen verkeersregel
 • Rijles in je  eigen auto

Onze rijcoach heeft veel ervaring met rijangst en zal jou coachen naar een hoger niveau door middel van tips en coaching, daar waar nodig is zal hij je een demonstratie geven. Binnen korte tijd zit je weer met vertrouwen achter het stuur. Een rijvaardigheidscursus autorijden duurt gemiddeld 3 tot 8 rijlessen. Na het einde van iedere les loopt de rijinstructeur de les met je na en worden je leerresultaten met je besproken. In overleg word er eventueel een vervolg les afgesproken. Er zijn geen verplichtingen en zit nergens aan vast. Overweeg je een opfriscursus autorijden, schrijf je dan in en overwin je rijangst.

opfrisrijles voor ouderen

Door ouderdom kan het voorkomen dat je steeds minder auto rijdt. Door persoonlijke omstandigheden om die in de directe omgeving laat je steeds vaker de auto staan. Als je minder vaak gaat rijden kan het gebeuren dat je onzeker wordt wanneer je achter het stuur zit. Wanneer de twijfel en de onzekerheid toe gaat slaan dan wordt de kans ook groter dat je fouten gaat maken. Regelmatig blijven rijden voorkomt deze situaties. Herkend u zich zelf? Misschien is het dan tijd om een rijvaardigheidscursus te volgen bij rijschool RijbewijsSucces. De opfriscursus  Leiden ouderen is dan ook specifiek voor het onderhouden van je rijvaardigheid in het verkeer, actuele verkeerkennis, besluitvaardigheid en zelfvertrouwen.  Ook voor een CBR rijtest ben je bij ons van harte welkom. Met onze ruime ervaring zorgen wij ervoor dat de rijtest in Leiden met een voldoende kunt afsluiten.

De opfriscurcus autorijden kost  €100,- wat kunt daarvoor van ons verwachten:

✅ Een telefonische intakegesprek
✅ Een persoonlijke plan van aanpak
✅Opfrisrijles van 90 minuten
✅ Opfriscursus theorie
✅Je krijgt alle gelegenheid om te oefenen
✅ Je kan  tijdens de les alles vragen
✅ Ervaren, vriendelijke rijcoach

Opfriscursus Leiden eigen auto

U wilt uw rijvaardigheid verbeteren maar liever niet in een lesauto maar in uw eigen auto? Dat behoort ook tot de mogelijkheden.
In overleg met je rijcoach kunt u eerst beginnen in de lesauto om vertrouwen op te doen en daarna doorstromen naar je eigen auto, of je kunt gelijk beginnen in je eigen auto. Of je nou snelweg angst hebt of je wilt fileparkeren herhalen, onze rijcoach van RijbewijsSucces Rijschool Leiden  heeft hier ervaring mee en zal u uitstekend van dienst kunnen zijn.

Rijangst wat is dat?

Rijangst ook wel amaxafobie genoemd is een niet functionele angst om een voertuig te besturen of om bijrijder te zijn.  Mensen met rijangst zijn bang om auto te rijden. Ze zitten met een zeer gespannen of angstig  gevoel achter het stuur . Rijangst kan zich uiten in verschillende situaties veel voorkomende rijangst is rijden op de snelweg, rijden langs het water, door tunnels rijden of filerijden.
In deze gevallen rijd je nog wel auto maar vermijd je zulke situaties. Als je algemene rijangst hebt dan is de  angst is niet specifiek verbonden aan een situatie, mensen die hier last van hebben rijden vaak dan ook niet. Ongeveer 1  miljoen mensen hebben 1 of andere vorm van rijangst, ongeveer een half miljoen mensen met rijbewijs maken hierdoor geen gebruik van hun rijbewijs.

Vormen van rijangst

rijangst is er in veel verschillende vormen, hieronder een aantal veel voorkomende angsten:

 • Snelwegen. vooral het in- en uitvoegen, snelheid en de als het druk is op de snelweg.
 • stadscentrum. Rijden tussen alle fietsers, voetgangers, bussen.  Er gebeurd van alles om je heen, alles gaat zo snel je mist het overzicht.
 • Complexe kruispunten. Turborotondes, kruispunten met meerdere rijstroken. De angst om het overzicht te missen, je plaats op de weg niet weten.
 • In de avond en/of onbekende wegen rijden. De angst voor het onbekende. Je kent de weg niet je weet niet wat je moet verwachten.
 • De angst om te verongelukken en een ander of jezelf iets aan doen, terwijl je partner en je kinderen niet zonder je kunnen.

Rijangst de symptonen

Rijangst is heel lang niet serieus onderkend als een maatschappelijk probleem. studies naar de effecten hiervan op de verkeersveiligheid zijn er nauwelijks. De symptomen van rijangst ontstaan vaak al bij het idee dat iemand moet gaan rijden. De symptomen worden in de auto alleen erger.

 • Hartkloppingen/ verhoog hartslag
 • Trillen of beven
 • Transpireren
 • Klamme (zweet)handen
 • Hyperventilatie
 • Droge mond
 • Misselijkheid/duizeligheid
 • Verkramping
 • Buikpijn
 • Opvliegers

Cijfers over rijangst

 • Meer dan 1 miljoen mensen hebben een vorm van rijangst
 • Nederland telt meer dan 11 miljoen rijbewijsbezitters
 • Ongeveer 500.000 vermijdt het autorijden helemaal
 • Ongeveer van 95% van de mensen  die hulp zoeken in verband met rijangst is van het vrouwelijk geslacht, dat wil ook wat zeggen over de moeite die mannen hebben met het vragen naar hulp.

Twijfel je of je rijangst hebt, doe hier dan de :   rijangst check

Specialisme in rijangst

Ervaart u angst of spanningen voor of tijdens het autorijden dan heb je mogelijk rijangst. onze rijcoach is hier in gespecialiseerd door ons zelf ontwikkelde  rijangst cursus zit u binnen korte tijd met volle vertrouwen achter het stuur. Wij helpen je de rust te vinden in het autorijden en je verkeersinzicht te vergroten zodat u ook moeiteloos complexe verkeerssituaties de baas kan zijn. Rijangst behoort dan tot het verleden. Onze rij instructeur beschikt over alle kennis en ervaring met rijangst begeleiding. schrijf je in en overwin je rijangst!

Rijschool Leiden RijbewijsSucces