Vraag gratis proefles aan

Alle rijbewijzen op een rijtje

Welke rijbewijzen zijn er in Nederland te behalen? Wij hebben alle rijbewijscategorieën voor je op een rij gezet, van auto tot heftruck. 

 

Om in Nederland een gemotoriseerd voertuig te mogen besturen op de openbare weg, met je een geldig rijbewijs hebben. Maar welke rijbewijzen zijn er allemaal? Omdat er verschillende soorten voertuigen zijn, in diverse soorten en maten, zijn er tevens verschillende rijbewijscategorieën. Wij hebben ze voor jou op een rij gezet.

In ons land zijn meer rijbewijzen dan je misschien voor mogelijk houdt. Zo zijn er rijbewijzen voor onder andere brommobiel, bromfiets, snorfiets, motor,auto, vrachtwagen, bus en tractor. En wil je bijvoorbeeld met een aanhanger rijden, dan zijn er zelfs extra rijbewijzen. Beschik je over meerdere voltooide rijopleidingen, dan krijg je een code op je rijbewijs, zoals code 95, veel gezien onder beroepschauffeurs.

Voor elk rijbewijs gelden uiteraard aparte eisen waaraan je dient te voldoen. Hieronder vind je welk rijbewijs is bedoeld voor welk type voertuig.

WELKE RIJBEWIJZEN ZIJN WAARVOOR BEDOELD?

Alle rijbewijzen in Nederland hebben we voor je op een rij gezet. Let op, met het gewicht in kwestie wordt de toegestane maximummassa bedoeld, ofwel het kale gewicht + het maximale laadvermogen.

Rijschool Leiden rijbewijssucces geeft ook motorijlessen in Leiden.

motorrijlessen leiden rijbewijssucces
Rijschool-leiden-motorrijlessen

A, A1 & A2: motorrijbewijs

Motorrijden mag alleen als je een motorrijbewijs hebt. Er zijn 3 soorten: rijbewijs A1, A2 en A. Welk rijbewijs vereist is, hangt af van het vermogen van de motor.

Voor een lichte motor met 125 cc en een maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW) heb je rijbewijs A1 nodig. Een middelzware motor met een maximaal vermogen van 35 kW vereist rijbewijs A2. Voor een zware motor met onbeperkt vermogen heb je rijbewijs A nodig. examens doe je bij het CBR.

AM: rijbewijs voor bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets & brommobiel

Een bromfietsrijbewijs is vereist om op een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden. Ben je in het bezit van een geldig autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A), dan hoef je niks extra te doen. Het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) krijg je automatisch bijgeschreven op het rijbewijs.

B: autorijbewijs

Om auto te mogen rijden heb je rijbewijs B nodig. Met dit rijbewijs mag je een auto besturen van maximaal 3500 kg. Voor zwaardere voertuigen heb je een vrachtwagenrijbewijs (C of C1) nodig.

Om met een aanhanger of caravan achter de auto te mogen rijden, heb je in sommige gevallen een rijbewijs BE of B+ code 96 nodig. Dit is van toepassing als het gewicht van de aanhanger of oplegger meer is dan 750 kilo, en als het gewicht van de auto en de aanhanger samen meer dan 3.500 kilo is.

* Wist je dat je de proefles echt gratis is bij rijschool Leiden rijbewijssucces

BE & B+ (code 96): rijbewijs voor auto (B) met aanhanger

Om in Nederland met een aanhanger te mogen rijden achter de auto, heb je een rijbewijs B, BE of B+ (code 96) nodig. Welk rijbewijs vereist is, is afhankelijk van de de maximale toegestane massa en het voertuig waaraan de aanhanger wordt gekoppeld.

Heb je alleen rijbewijs B, dan mag je met de auto een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen). Ook mag je een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) ontstijgen.

Beschik je over rijbewijs B+ (code 96), dan mag je met de auto elke aanhanger trekken, zolang het gewicht van de auto en aanhanger samen niet meer dan 4.250 kg (lege gewicht + laadvermogen) meet.

Heb je rijbewijs BE in het bezit, dan heb je in ieder geval de vrijheid om een aanhanger van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) te trekken. In enkele gevallen mag je een aanhanger of oplegger trekken van meer dan 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen). Let in dat geval wel op dat de trekhaaklast, ofwel of de trekhaak het gewicht aankan.

C, CE, C1 & C1E: vrachtwagenrijbewijs, rijbewijs vrachtwagen met aanhanger & rijbewijs ‘lichte’ vrachtwagen & rijbewijs ‘lichte’ vrachtwagen met aanhanger

Voor het besturen van een vrachtwagen heb je een vrachtwagenrijbewijs, ofwel groot rijbewijs nodig. Voor de zwaardere vrachtwagens gaat het om rijbewijs C, terwijl voor lichtere types rijbewijs C1 voldoende is.

Het C-rijbewijs is vereist voor chauffeurs van vrachtwagens met een gewicht van meer dan 3.500 kilo, en het C1-rijbewijs is voor de chauffeurs die vrachtwagens en/of campers tussen de 3.500 kilo en 7.500 kilo willen besturen. Heb je rijbewijs C of C1 in het bezit, dan mag je tevens een aanhanger of oplegger tot 750 kilo aan de vrachtwagen koppelen. Is de aanhanger of oplegger zwaarder, dan is rijbewijs CE of C1E verplicht.

D, DE, D & D1E: busrijbewijs (vervoer van meer dan 8 personen), busrijbewijs met aanhanger, busrijbewijs ‘kleine bus’ (vervoer van 8-16 personen) & busrijbewijs ‘kleine bus’ met aanhanger

Om een bus te mogen besturen met meer dan 8 zitplaatsen – exclusief chauffeur – is een geldig busrijbewijs vereist. Het D-rijbewijs is het reguliere busrijbewijs dat hiervoor geschikt is. Voor chauffeurs van kleinere bussen – met minimaal 8 en maximaal 16 zitplaatsen – is het D1-rijbewijs noodzakelijk. Deze bus mag overigens niet langer dan 8 meter zijn.

Heb je het rijbewijs D en D1 in bezit, dan is het toegestaan om een aanhanger tot 750 kilo aan de bus te bevestigen. Voor een zwaardere aanhanger is een apart DE of D1E-rijbewijs verplicht.

T – trekkerrijbewijs

Om een tractor te mogen rijden op de openbare weg, is een trekkerrijbewijs vereist. Op eigen land is dit niet verplicht. Had je overigens op 1 juli 2015 een autorijbewijs (rijbewijs B) in bezit, dan krijg je het trekkerrijbewijs automatisch bijgeschreven op het rijbewijs bij de eerstvolgende vernieuwing. Dit moet wel voor 1 juli 2025.

Het rijbewijs T is overigens geldig voor veel motorrijtuigen met een beperkte snelheid, ofwel voertuigen die niet harder kunnen dan 25 of 45 kilometer per uur. Denk aan voertuigen die werkzaamheden op de weg uitvoeren, zoals vorkheftrucks en SRV-wagens. Tevens zijn er certificaten te behalen, zoals het heftruckcertificaat.

Welke rijbewijzen heb jij allemaal?

motorrijlessen in leiden

motorrijlessen leiden rijbewijssucces
Rijschool-leiden-motorrijlessen

Motorrijlessen in Leiden

Motorrijlessen in Leiden: Alles wat je moet weten!  Als je op zoek bent naar motorrijlessen in Leiden, dan zijn er verschillende rijscholen waar je uit kunt kiezen. Maar hoe weet je welke rijschool het beste bij jou past? In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over het nemen van motorrijlessen in Leiden, zodat jij goed voorbereid de weg op kunt.

Waarom motorrijlessen in Leiden nemen?

Als je wilt leren motorrijden, dan is het nemen van motorrijlessen de beste manier om hiermee te starten. Tijdens de lessen leer je alle basisvaardigheden die je nodig hebt om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan. Bovendien krijg je feedback van een professionele instructeur, waardoor je jouw rijvaardigheden snel kunt verbeteren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een rijschool in Leiden?

Als je op zoek bent naar een rijschool voor motorrijlessen in Leiden, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, de ervaring van de instructeurs en de lesmethode die gebruikt wordt. Het is belangrijk om een rijschool te kiezen die bij jou past, zodat je het meeste uit je lessen kunt halen. Rijschool RijbewijsSucces Leiden heeft het allemaal in huis en is zeker een goede optie.

Hoe gaan de motorrijlessen ?

Het proces van motorrijlessen nemen begint meestal met een proefles. Tijdens deze les maak je kennis met de instructeur van Rijschool Rijbewijssucces en de lesmethode. Vervolgens kun je een lespakket kiezen dat bij jouw wensen past. Tijdens de lessen leer je onder andere de basisvaardigheden zoals het op- en afstappen, het schakelen en het maken van bochten. Als je alle vaardigheden onder de knie hebt, ben je klaar voor het examen.

Tips voor het behalen van je motorrijbewijs in Leiden

Om je motorrijbewijs te behalen is het belangrijk om veel te oefenen en goed naar de instructies van je instructeur van Rijbewijssucces te luisteren. Daarnaast is het belangrijk om tijdens de lessen feedback te vragen, zodat je weet waar je nog aan kunt werken. Verder is het belangrijk om goed te plannen en je examendatum ruim van tevoren te plannen, zodat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden.

Als je op zoek bent naar een rijschool voor motorrijlessen in Leiden, zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk om te kiezen voor een rijschool die bij jou past en waar je je op je gemak voelt. Daarnaast is het goed om te kijken naar de prijs, ervaring van de instructeurs en de lesmethode die gebruikt wordt. Het is ook handig om ervaringen van anderen te lezen en reviews te bekijken om een beter beeld te krijgen van de rijschool.

Als je eenmaal hebt besloten welke rijschool je wilt kiezen, begint het proces van motorrijlessen nemen. Meestal start je met een proefles om kennis te maken met de instructeur en de lesmethode. Daarna kun je een lespakket kiezen dat bij jou past. Dit kan variëren van een paar lessen tot een compleet pakket. Tijdens de lessen leer je de basisvaardigheden van het motorrijden, zoals het op- en afstappen, het schakelen en het maken van bochten. Naarmate je vordert, worden de lessen steeds uitdagender en leer je bijvoorbeeld ook over de verkeersregels en het rijden in verschillende weersomstandigheden.

Om je motorrijbewijs te behalen is het belangrijk om veel te oefenen. Je krijgt feedback van je instructeur, zodat je weet waar je nog aan kunt werken. Daarnaast is het belangrijk om goed te plannen en je examendatum ruim van tevoren te plannen, zodat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden. Het examen bestaat uit een praktijk- en theoriegedeelte. Als je beide onderdelen succesvol afrondt, ben je in het bezit van je motorrijbewijs.

Het nemen van motorrijlessen is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk en spannend. Het geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en om te genieten van de mooie routes die Nederland te bieden heeft. Zorg er wel altijd voor dat je veilig rijdt en rekening houdt met andere weggebruikers.

Kortom, als je op zoek bent naar motorrijlessen in Leiden, is het belangrijk om een rijschool te kiezen die bij jou past en waar je je op je gemak voelt. Door te oefenen en goed naar de instructies van je instructeur te luisteren, kun je snel en veilig de weg op met je motor. En wie weet, binnenkort rijd jij zelfverzekerd op je motor door de mooie omgeving van Leiden!

Conclusie: neem je Motorijlessen bij  rijschool RijbewijsSucces-Leiden

Het nemen van motorrijlessen is een spannende en leerzame ervaring. Door te kiezen voor een rijschool die bij jou past en goed te oefenen, kun je snel en veilig de weg op met je motor. Hopelijk heb je door deze blog een beter beeld gekregen van wat je kunt verwachten bij het nemen van motorrijlessen in Leiden.

Gemiddeld aantal rijlessen in Leiden

Gemiddeld aantal rijlessen in Leiden

Het gemiddelde aantal rijlessen in Leiden voor het rijbewijs is ongeveer 40 uur. Het landelijk gemiddelde aantal rijlessen voor het rijbewijs is ongeveer 39 uur (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Hoeveel rijlessen nodig zijn om te slagen is verschillend per persoon. De leercurve van iedere persoon is anders. Niet iedereen leert even snel. Neem een proefles, bij de meeste rijscholen in leiden is de proefles gratis. Laat de instructeur van je rijschool in Leiden een inschatting geven hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Een ervaren rijcoach kan je een goede inschatting geven over het benodigde aantal rijlessen om dat roze pasje te bemachtigen.

Gemiddeld aantal rijlessen in Leiden

Hoeveel rijlessen jij nodig hebt om te slagen voor je rijbewijs te in Leiden , hangt af van meerdere factoren:

  • Hoe is jou rijschool?
  • Neem je meerdere rijlessen per week?
  • Hoe is jouw leervermogen?

Het exacte aantal rijlessen is ook voor de instructeur lastig te bepalen. De meeste rijinstructeurs kunnen niet koffiedik kijken. Op basis van ervaring kan je rijcoach wel een goede inschatting maken. De meeste rijscholen gaan hiervan uit:

  • Een vlotte leerling heeft ongeveer 25 tot 30 autorijlessen nodig. Als vlotte leerling kun je na de uitleg en ongeveer 3 keer oefenen de handeling goed uitvoeren.
  • Een gemiddelde leerling heeft ongeveer tussen de 30 en 40 rijlessen nodig. Als gemiddelde leerling kun je na de uitleg en ongeveer 3 keer oefenen de handeling redelijk uitvoeren.
  • Een beginner heeft ongeveer 40 tot 50 lessen nodig. Als beginner kun je na de uitleg en ongeveer 6 keer oefenen de handeling redelijk uitvoeren.Het aantal rijlessen dat je nodig hebt zegt niet heel, de leercurve van een ieder is weer anders. Het gaat er niet alleen om te slagen maar je wilt ook een veilige en verantwoorde bestuurder zijn. Mocht je nou wat meer rijlessen nodig hebben om dit te bereiken dan is dat toch helemaal niet erg. Veiligheid boven alles.

Hoeveel rijlessen per week kan ik het beste volgen?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel rijlessen per week je het beste kunt volgen. In ieder geval is het belangrijk dat je regelmatig rijlessen volgt. Dan leer je sneller en heb je minder rijlessen nodig. Als je je rijlessen een tijdje onderbreekt, kan je niveau minder worden.

Wanneer je gaat beginnen met het volgen van rijlessen in Leiden dan kun je jezelf wel eens afvragen wat het gemiddeld aantal rijlessen is dat iemand nodig heeft voordat hij of zij mag afrijden. In Nederland ligt het gemiddeld aantal autorijlessen ongeveer op 39 voordat iemand mag afrijden. Onder andere het type leerling dat jij bent bepaald ongeveer hoeveel lessen je nodig gaat hebben.

Hoeveel rijlessen gemiddeld is afhankelijk van?

Hoeveel rijlessen je nodig hebt hangt niet alleen van jou af maar het kan ook afhangen van andere factoren. Zo is het ten eerste al afhankelijk van jouw leersnelheid. Hoe snel pik jij nieuwe dingen op? Moet het vaak worden uitgelegd of voorgedaan? kan je die handeling de volgende week ook nog ? Hoe vaak kan je rijlessen? Kun je maar één keer in de twee weken, één keer per week of meerdere keren per week. Hoe vaker jij een autorijles kan volgen, hoe sneller je het autorijden het leert. Het is ook afhankelijk hoe jouw rijschool is. Bieden zij de mogelijkheid om snel achter elkaar te lessen? Hoe is de begeleiding tijdens het lessen? Heeft de begeleider ervaring en is hij of zij professioneel opgeleid? Verder is het aantal benodigde autorijlessen ook afhankelijk van:

  • Heb je last van rijangst of faalangst? Dan zal je waarschijnlijk wat extra autorijlessen nodig hebben. Het is mogelijk om hiervoor speciale rijlessen en rijexamen voor te nemen.
  • Heb je al eens autorijlessen gevolgd? Over het algemeen heb je dan al redelijk wat kennis en ervaring en is het mogelijk dat je minder autorijlessen nodig hebt.
  • Heb je op een brommer gereden? Je hebt je dus al op de weg bevonden, kent al enkele regels en je hebt al deelgenomen aan sneller verkeer. Hiermee heb je een voordeel en kun je met minder autorijlessen toe zijn aan het rijexamen.

Autorijschool RijbewijsSucces helpt bij het halen van je rijbewijs in Leiden

Eén van de factoren voor het benodigde aantal rijlessen was hoe de rijschool is. Bij Autorijschool RijbewijsSucces zit je op de juiste plek! Wij werken volgens een unieke benadering en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Op basis daarvan kunnen wij autorijlessen op maat bieden en zo maak jij een vliegende start. Na de schatting van het aantal benodigde autorijlessen kun je eenvoudig bekijken welk rijlespakket het best bij jou past. Heb je toch wat extra rijlessen nodig? Dan zijn deze los bij te kopen. Autorijschool RijbewijsSucces uit Leiden is dé rijschool om je rijbewijs te halen!

slagingspercentage Leiden rijschool

Overzicht slagingspercentage van alle rijscholen in Leiden

Een overzicht van de slagingspercentages van iedere rijschool in Leiden vind je hier: https://cbr.nl/rijschoolzoeker
Het CBR is verplicht de slagingspercentages van alle rijscholen die ingeschreven zijn openbaar te maken. dat gebeurt via de rijschoolzoeker. Het gaat om de slagingspercentage van de afgelopen vier kwartalen. Deze gegevens worden elkaar kwartaal vernieuwd. Een nieuwe rijschool wordt pas opgevoerd in het kwartaal dat volgt op de datum van de eerste inschrijving.

slagingspercentage rijschool RijbewijsSucces Leiden

De slaginspercentage van rijschool RijbewijsSucces uit Leiden is 70% Volgens het CBR is een slagingspercentage boven de 50 % een hoog slagingspercentage. Rijschool RijbewijsSucces zit ver daarboven en dat betekend dat veel leerlingen de eerste keer slagen. De hoge slagingspercentage hebben wij te danken aan het nieuwe rijlessen. Autorijschool RijbewijsSucces hanteert een unieke lesmethode, waarbij elke cursist de aanpak krijgt die bij hem of haar het beste past voor een optimale resultaat. De instructeurs van autorijschool rijbewijsSucces zijn getraind in het coachen van cursisten. De rijcoach stippelt dan ook samen met de cursist een persoonlijk trajectplan uit. De kern van de opleiding is verantwoordelijke verkeersdeelname, milieuvriendelijke rijstijl en verkeersinzicht. Met verantwoorde verkeersdeelname wordt bedoeld dat de cursist zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen en dat op een veilige manier zonder daarbij gevaar of hinder te leveren voor andere weggebruikers, maar alleen verantwoorde verkeersdeelname is niet genoeg, want zuinig rijden is ook belangrijk geworden, hier word de cursist geleerd om zuinig en dus milieuvriendelijk te rijden. Dit heet het “nieuwe rijden.” De cursist wordt geleerd om te schakelen tussen de 2000 en 2500 toeren, het belang van de juiste bandenspanning, het gebruik van cruise controle, bij een stop langer dan 1 minuut de motor uit, dat en nog veel meer. ”Het nieuwe rijden” levert je dubbele winst want je bespaart het milieu maar ook je portemonnee. Als je bij Autorijschool RijbewijsSucces gaat rijden dan kom je niet zomaar rijlessen volgen maar je volgt een rijopleiding tot B- chauffeur.

verhoog je slagingskans bij je rijschool

Dat je rijschool een hoog slagingspercentage heeft is nog geen garantie dat ook jij de eerste keer slaagt voor je rijexamen. Wij hebben een paar tips voor je zodat ook jij gegarandeerd de eerste keer slaagt voor je rijexamen in Leiden. Voordat je gaat beginnen met zoeken naar rijscholen in Leiden, zal je eerst op een rijtje moeten zetten wat voor een rijschool jij zoekt. Als jij bijvoorbeeld faalangst hebt, vraag dan of ze een faalangst instructeur hebben. Zet al je vragen op een papiertje zodat je ze niet vergeet wanneer je informatie gaat aanvragen bij de rijscholen. Wees kritisch bij het kiezen van een rijschool, bij de ene rijschool krijg je meer waar voor je geld dan bij de andere rijschool! Wij van rijschool RijbewijsSucces hebben hieronder een aantal vragen die jij jezelf zeker af moet vragen bij het zoeken naar een geschikte rijschool.

-1) Wat is de slagingspercentage van de rijschool?
-2) Wat zijn de uurtarieven van de rijschool?
(Let er ook op of een lesuur 45, 50 of 60 minuten is.)
-3) Heb je 1 vaste rij instructeur?
-4) Wat gebeurt er wanneer een instructeur of lesvoertuig uitvalt?
is er een plaatsvervanger of plaatsvervangende voertuig?
-5) Worden de lessen in logische volgorde opgebouwd van makkelijk naar moeilijk?
-6) Maakt de rijschool gebruik van een leerling vorderingenkaart?
-7) Wordt het voertuig stilgezet tijdens uitleg stilgezet?
-8) Is de instructeur bereid om tijdens je examen mee te rijden?
-9) Is er ook de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen?
( Een tussentijdse toets verhoogt je slaginskans.)

Hou vooral in je achterhoofd wat jij belangrijk vindt. Neem een proefles bij verschillende rijscholen in leiden, en vergelijk in de praktijk.
Wat voor een lesmethode word er gebruikt?
Voelde je op je gemak bij je toekomstige rij instructeur?
Het kiezen van een geschikte rijschool is geen gemakkelijke opgave, kijk naar de feiten maar luister ook naar je gevoel want die strenge rij instructeur werkt wel goed voor de 1 maar helemaal niet bij de ander, kijk daarom naar een rij instructeur die bij jou past.

 

 

Examentips: Auto Theorie

Examentips: Auto Theorie

Moet jij nog op voor je auto theorie? Kijk dan hier even naar, wij hebben hieronder een aantal tips om goed voorbereid je theorie examen in te gaan. heb jij na je theorie examen nog weetjes die  we kunnen toevoegen,  schroom dan niet en mail het naar info@rijbewijssucces.nl . Wij zetten het  dan hier op de website.

Theorie examen tips.

Het theorie examen bestaat 65 vragen, waarvan de eerste 25 vragen gaan over gevaar herkenning, daar mag je 12 fout hebben, na de vragen over de gevaarherkenning krijg je 12 kennisvragen, daarvan mag je 2 fout hebben.
De laatste onderdeel, inzicht, heeft 28 vragen daarvan mag je maximaal 3 fout hebben.
Leer je theorie zeer goed. Heel veel mensen onderschatten het CBR theorie examen.
De slagingspercentage voor het theorie is 41,9%!! De meeste mensen zakken de eerste paar keer voor het examen.

Je kan bijvoorbeeld een samenvatting van je boek maken, daar zet je alles in wat je nog niet wist, en vervolgens moet je gaan oefenen met oefen examens op de computer. Probeer zoveel mogelijk oefen examens te maken. Je zal zien dat je nog meer kennis opdoet met de oefenexamens.
Hier volgen nog enkele reminders.

    1. op een verplicht fietspad mogen alleen fietsen en snorfietsen rijden.
    2. het rijbewijs is 10 jaar geldig. 5 jaar lang word je beschouwd als een beginnende bestuurder. Vanaf 16,5 jaar mag je rijles nemen. Vanaf 17 jaar mag je begeleid rijden met iemand naast jou die langer dan 5 jaar zijn/haar rijbewijs heeft en ouder dan 27 jaar is.
    3. De bus/tourbus voor laten gaan binnen de bebouwde kom. Buiten bebouwde kom niet.
    4. Profieldiepte van een band moet minimaal 1.6 mm zijn, ook voor de band van een aanhangwagen. winterband is niet verplicht in Nederland.
    5. De lading op de auto mag maximaal 20 cm uitsteken aan de zijkant, maximaal 1 meter aan de achterkant, daarna markeringsbord erop. de lading mag maximaal 5 meter uitsteken vanaf de achteras.
    6. Het volgafstand is 2 seconden. bij regen is het 3 seconde
    7. Reactietijd. De reactietijd van een mens is 1 seconde.
    8. welke middelen gebruik je om te communiceren in het verkeer: richtingaanwijzers, remlichten, alarmlichten, claxon, koplampen, en hand en arm gebaren.
    9.  je moet tijdig beginnen met richting aangeven. 1 autosnelweg 300 meter voor de uitvoegstrook. 2 buiten de bebouwde kom en 70 wegen: circa 200 meter voor het kruispunt. als er een uitrijstrook of voorsorteervak dan op circa 150 meter. 3 op 50 km wegen/binnen de bebouwde kom: circa 100 meter voor het kruispunt. 50 meter als er een uitrijstrook/voorsorteerstrook is . in woonstraten 50 meter voor het kruispunt.
    10. Inhalen geschiedt links
    11. Op enkele uitzonderingen na :
      Vlak voor of op een rotonde
      in de file
      Als je rechts van een blokmarkering rijdt
      tram mag je rechts inhalen
      Als een voertuig naar links aangeeft en voorsorteert.
      11.De maximum snelheid op de snelweg is 130 km tenzij anders aangegeven.
      12.Het is verboden om een verkeersongeval te verlaten zonder bekendmaking van de eigen gegevens en de gegevens van de voertuig . Ook is het verboden een verkeersslachtoffer aan zijn lot over te laten. Als het alleen parkeerschade is dan mag je wel wegrijden. wel moet je een briefje achterlaten met je gegevens en het ongeval melden bij de politie. dit is een wettelijke verplichting.
      13.De rode reflectoren staan altijd rechts en de witte reflectoren staan links van de weg.
      14.Een glas alcohol is binnen 1.5 uur verwerkt door je lichaam. En niks kan de afbraak van alcohol versnellen. Maximale toegestane waarde van alcohol promillage in het bloed is 0.2 promille en dat staat gelijk aan 88 microgram alcohol, dat zijn 1á 2 biertjes. Een beginnende bestuurder kan een licht educatieve maatregel alcohol en verkeer (LEMA) krijgen bij een alcohol promillage tussen de 0.5 – 0.8.
      Een ervaren bestuurder kan een licht educatieve maatregel alcohol en verkeer (LEMA) krijgen bij een alcohol promillage tussen de 0.8 – 1.0 promille. Alcoholslot kan je opgelegd krijgen vanaf 1 promille. Maximaal 24 uur rijverbod voor rijden met teveel alcohol op.
      15.Je mag helemaal niks besturen als je een rij ontzegging hebt, ook niet fietsen
      16.Met open ramen, aanhanger, dakkoffer verbruik je allemaal meer brandstof.
      16a. Wat is de voordeel van het gebruik van cruise control? Milieuvriendelijk en voorkomt dat je te hard gaat rijden.
      17. Medicijnen met een gele sticker beïnvloeden de rijvaardigheid.
      18. Toegestaan alcoholpromillage beginnende bestuurder is 0,2 promille en 0,5 promille voor ervaren bestuurder.
      Een alcoholtest mag je niet weigeren, je bent verplicht mee te werken.
      19. Je mag niet rijden met een kopie van het rijbewijs. Met rijbewijs B mag je een auto rijden met maximaal 8 andere passagiers. 8+1(+1 is de chauffeur)
      Onder 1,36m < kinderzitje.
      Boven 1,36m > autogordel.

20. een brommobiel kan je zowel binnen als buiten de bebouwde kom verwachten.
21. Bij bijzondere manoeuvres zoals: vertrekken, keren ,parkeren, uitstappen moet je alle weggebruikers voor laten gaan.
22. Passagiers in en uit laten stappen is toegestaan bij een : Bushalte, taxi parkeerplaats, invalide parkeerplaats, bij een geel onderbroken streep.
23. Passagiers in en uit laten stappen/ laden en lossen is verboden op of naast een fietspad, naast een busstrook of busbaan, autoweg of autosnelweg.  5m voor en 5m na een zebrapad (voetganger oversteekplaats) niet stil staan of parkeren. 5m voor en 5m na een bocht niet stil staan of parkeren. 5m voor en 5m na een kruispunt niet stil staan of parkeren. 12m voor en 12m na een bushok/halte niet stil staan of parkeren.
24. Lading. Lading mag 1 meter uitsteken zonder markeringsbord. De lading mag maximaal 5 meter vanaf de achterste as. dan wel met markeringsbord. na 1 meter moet je markerinsgbord doen. (geen  rode doekje of iets anders)
Aan de zijkanten mag de lading bij de auto 20 cm uitsteken. geen markeringsborden.
Aan de voorkant mag geen lading uitsteken, tenzij het een ondeelbare lading is (denk aan ladder) dan mag je het wel en dan mag je maximaal 1 meter uitsteken, zonder markeringsbord.
Aanhangwagen. De lading mag nooit aan de voorzijde uitsteken. de lading mag tot 20 cm aan elke zijkant uitsteken, anders moet de lading voorzien zijn van een markeringsbord. De totale breedte van een aanhangwagen mag nooit meer bedragen dan 2,55 meter .
Bij een aanhanger tot 750 kg heb je witte kenteken platen.
Bij een aanhanger boven de 750 geel kenteken met een eigen kentekenbewijs.
25. Verlichting.
Mist achterlicht mag aan bij zicht minder dan 50m zicht.
Mislicht voorzijde mag aan bij zicht minder dan 200m zicht.
Achteruit rijlichten zijn wit of geel.
Dimlicht is de standaard verlichting, dien je ten alle tijden te voeren.
APK. Diesel voor het eerst na 3 jaar laten keuren en daarna elk 1 jaar.
Benzine voor het eerst na 4 jaar later keuren, die is dan 2 jaar geldig en daarna ook elk 1 jaar.

Verder hebben we nog wat tips voor de gevaarherkenning. we horen graag jullie mening.

Als je een bal ziet dan altijd remmen.
bij 3 fietsen altijd remmen.
bij sneeuw:  gas los
Bij paarden : gas los

Maak kennis met Rijschool RijbewijsSucces:
Rijschool Sassenheim
Rijschool leiden
Rijopleiding Leiden
Rijlessen Noordwijk
Rijschool Leiderdorp
Gratis herexamens
spoedcursus rijbewijs leiden
rijschool Voorschoten
opfris rijles Leiden

Alles over corona en rijlessen in Leiden

Alles over corona en rijlessen in Leiden

update 10-03-2023

De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – kunnen komen te vervallen. Het kabinet heeft dat besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT) en het Maatschappelijk Impact Team (MIT). Dit is mogelijk omdat de afweer in Nederland inmiddels hoog is en weinig mensen ernstig ziek worden van de huidige virusvarianten. Wel roept het kabinet iedereen op om het gezonde verstand te blijven gebruiken bij griep- of verkoudheidsklachten. Het is altijd verstandig thuis te blijven als je ziek bent, bij lichte klachten te overleggen met je werkgever of je thuis kunt werken, fysiek contact met kwetsbaren te beperken, in je elleboog te hoesten of te niezen, regelmatig handen te wassen en voor voldoende frisse lucht te zorgen.

(bron : rijksoverheid.nl)

rijlessen weer mogelijk vanaf 2 maart 2021

update 03- feb – 2021

Vanaf 2 maart 2021 mogen we weer rijles geven in Leiden en de rest van Nederland. Natuurlijk alleen als er geen vierde lockdown komt, we blijven positief!
daar waar mogelijk is moet er op het werk daar waar mogelijk is 1.5 meter afstand worden
gehouden. het dragen van een mondkapje tijdens de rijlessen is verplicht. Er moet wel voor aanvang van de rijles een gezondheidscheck plaats vinden.

Om er voor te zorgen dat onze rij instructeurs veilig kunnen werken, geldt het volgende afwegingskader:

  • Iedereen volgt de hygiënemaatregelen nauwkeurig op (regelmatig handen wassen met water en zeep, niet met handen aan gezicht, geen handen
    schudden en in elleboog hoesten of niezen).
  • Rij instructeurs doen een gezondheidscheck bij zichzelf en hun kandidaten. Dit houdt in dat de medewerker voorafgaand aan een rijles of de
    cursist checkt of hij gezond is en of de klant geen klachten heeft die passend zijn bij het nieuwe coronavirus.
  • Voordat een afspraak met een klant plaatsvindt, stelt de rij instructeurs de kandidaat een aantal vragen (zie hieronder de vragen). Als één van deze
    vragen met ja wordt beantwoord, gaat het examen of de rijtest niet door.
  • Klanten en medewerkers met gezondheidsklachten zoals een neusverkoudheid, hoesten, koorts en/of benauwdheid, blijven thuis om uit te zieken.
  • Als de medewerker gedurende de werkdag klachten ontwikkelt, stopt hij met werken en gaat hij direct naar huis.
  • Als de medewerker tot één van de risicogroepen behoort, maakt deze zelf de afweging of het medisch verantwoord is dat hij kan werken. In overleg met
    bedrijfsarts moet de afweging worden gemaakt of en welke werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd en krijgt hij de mogelijkheid werk nog niet te
    hervatten/andere werkzaamheden op te pakken.

vragen gezondheidscheck

In verband met de gezondheidsrisico’s van onze instructeurs, wordt voorafgaande aan het examen een gezondheidscheck gedaan. Daarvoor gebruiken we
de vragen die het RIVM heeft geadviseerd. Het RIVM geeft aan dat het dragen van mondkapjes niet nodig is wanneer alle vragen ontkennend worden
beantwoord.

  1. Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰C, benauwdheidsklachten?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog
    klachten had?
  5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand met corona?
    Worden alle vragen met ‘nee’ beantwoord, dan gaan we gewoon rijden.

Bij het CBR theorie en praktijkexamens zijn er ook aanvullende maatregelen genomen.
wij adviseren je ook om deze informatie op het CBR. >>> https://cbr.nl

Update 07- mei 2020

Op 6 mei heeft premier Rutte bekend gemaakt dat vanaf 11 mei de rijscholen weer open mogen. Wij van rijschool RijbewijsSucces hebben er weer zin in om jou op een leuke vlotte manier dat roze pasje te bezorgen. In de loop van de week zullen wij al onze leerlingen contacteren voor een nieuwe afspraak. Rijd jij nog niet bij onze rijschool? schrijf je dan in en wij zorgen dat ook jij vanaf volgende week je rijlessen kunt volgen.
Namens de team van RijbewijsSucces: TOT SNEL!

Update 29-apr 2020

Gezien alle ontwikkelingen in deze crisis willen wij van RijbewijsSucces jullie op de hoogte houden. Wat zijn de gevolgen voor de rijscholen en jou rijlessen in Leiden. In de aanvullende maatregelen van 23 maart heeft het kabinet besloten om alle vormen van contactberoep te verbieden tot en met 20 mei. dat betekend dat tot en met 20 mei autorijlessen verboden is. Zodra het verbod is opgeheven gaan wij weer rijles geven.

Het CBR in Leiden heeft alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen geannuleerd. Dit geldt Landelijk en is in ieder geval tot 20 mei.
Meer informatie hierover kan je hier vinden op de CBR website.

Mochten er nog veranderingen zijn, dan houden wij jullie hier op de hoogte.
houd onze website in de gaten voor alle nieuwtjes over het CBR en het corona virus.

kijk voor informatie en aanbiedingen op onze website:
spoedcursus rijbewijs Leiden
Opfris rijles Leiden
Autorijschool Leiden
Rijschool Nieuw Vennep
Rijschool Voorschoten
Rijschool Katwijk
Rijschool Oegstgeest