Examentips: Auto Theorie

Moet jij nog op voor je auto theorie? Kijk dan hier even naar, wij hebben hieronder een aantal tips om goed voorbereid je theorie examen in te gaan. heb jij na je theorie examen nog weetjes die  we kunnen toevoegen,  schroom dan niet en mail het naar info@rijbewijssucces.nl . Wij zetten het  dan hier op de website.

Theorie examen tips.

Het theorie examen bestaat 65 vragen, waarvan de eerste 25 vragen gaan over gevaar herkenning, daar mag je 12 fout hebben, na de vragen over de gevaarherkenning krijg je 12 kennisvragen, daarvan mag je 2 fout hebben.
De laatste onderdeel, inzicht, heeft 28 vragen daarvan mag je maximaal 3 fout hebben.
Leer je theorie zeer goed. Heel veel mensen onderschatten het CBR theorie examen.
De slagingspercentage voor het theorie is 41,9%!! De meeste mensen zakken de eerste paar keer voor het examen.

Je kan bijvoorbeeld een samenvatting van je boek maken, daar zet je alles in wat je nog niet wist, en vervolgens moet je gaan oefenen met oefen examens op de computer. Probeer zoveel mogelijk oefen examens te maken. Je zal zien dat je nog meer kennis opdoet met de oefenexamens.
Hier volgen nog enkele reminders.

  1. op een verplicht fietspad mogen alleen fietsen en snorfietsen rijden.
  2. het rijbewijs is 10 jaar geldig. 5 jaar lang word je beschouwd als een beginnende bestuurder. Vanaf 16,5 jaar mag je rijles nemen. Vanaf 17 jaar mag je begeleid rijden met iemand naast jou die langer dan 5 jaar zijn/haar rijbewijs heeft en ouder dan 27 jaar is.
  3. De bus/tourbus voor laten gaan binnen de bebouwde kom. Buiten bebouwde kom niet.
  4. Profieldiepte van een band moet minimaal 1.6 mm zijn, ook voor de band van een aanhangwagen. winterband is niet verplicht in Nederland.
  5. De lading op de auto mag maximaal 20 cm uitsteken aan de zijkant, maximaal 1 meter aan de achterkant, daarna markeringsbord erop. de lading mag maximaal 5 meter uitsteken vanaf de achteras.
  6. Het volgafstand is 2 seconden. bij regen is het 3 seconde
  7. Reactietijd. De reactietijd van een mens is 1 seconde.
  8. welke middelen gebruik je om te communiceren in het verkeer: richtingaanwijzers, remlichten, alarmlichten, claxon, koplampen, en hand en arm gebaren.
  9.  je moet tijdig beginnen met richting aangeven. 1 autosnelweg 300 meter voor de uitvoegstrook. 2 buiten de bebouwde kom en 70 wegen: circa 200 meter voor het kruispunt. als er een uitrijstrook of voorsorteervak dan op circa 150 meter. 3 op 50 km wegen/binnen de bebouwde kom: circa 100 meter voor het kruispunt. 50 meter als er een uitrijstrook/voorsorteerstrook is . in woonstraten 50 meter voor het kruispunt.
  10. Inhalen geschiedt links
  11. Op enkele uitzonderingen na :
   Vlak voor of op een rotonde
   in de file
   Als je rechts van een blokmarkering rijdt
   tram mag je rechts inhalen
   Als een voertuig naar links aangeeft en voorsorteert.
   11.De maximum snelheid op de snelweg is 130 km tenzij anders aangegeven.
   12.Het is verboden om een verkeersongeval te verlaten zonder bekendmaking van de eigen gegevens en de gegevens van de voertuig . Ook is het verboden een verkeersslachtoffer aan zijn lot over te laten. Als het alleen parkeerschade is dan mag je wel wegrijden. wel moet je een briefje achterlaten met je gegevens en het ongeval melden bij de politie. dit is een wettelijke verplichting.
   13.De rode reflectoren staan altijd rechts en de witte reflectoren staan links van de weg.
   14.Een glas alcohol is binnen 1.5 uur verwerkt door je lichaam. En niks kan de afbraak van alcohol versnellen. Maximale toegestane waarde van alcohol promillage in het bloed is 0.2 promille en dat staat gelijk aan 88 microgram alcohol, dat zijn 1á 2 biertjes. Een beginnende bestuurder kan een licht educatieve maatregel alcohol en verkeer (LEMA) krijgen bij een alcohol promillage tussen de 0.5 – 0.8.
   Een ervaren bestuurder kan een licht educatieve maatregel alcohol en verkeer (LEMA) krijgen bij een alcohol promillage tussen de 0.8 – 1.0 promille. Alcoholslot kan je opgelegd krijgen vanaf 1 promille. Maximaal 24 uur rijverbod voor rijden met teveel alcohol op.
   15.Je mag helemaal niks besturen als je een rij ontzegging hebt, ook niet fietsen
   16.Met open ramen, aanhanger, dakkoffer verbruik je allemaal meer brandstof.
   16a. Wat is de voordeel van het gebruik van cruise control? Milieuvriendelijk en voorkomt dat je te hard gaat rijden.
   17. Medicijnen met een gele sticker beïnvloeden de rijvaardigheid.
   18. Toegestaan alcoholpromillage beginnende bestuurder is 0,2 promille en 0,5 promille voor ervaren bestuurder.
   Een alcoholtest mag je niet weigeren, je bent verplicht mee te werken.
   19. Je mag niet rijden met een kopie van het rijbewijs. Met rijbewijs B mag je een auto rijden met maximaal 8 andere passagiers. 8+1(+1 is de chauffeur)
   Onder 1,36m < kinderzitje.
   Boven 1,36m > autogordel.

20. een brommobiel kan je zowel binnen als buiten de bebouwde kom verwachten.
21. Bij bijzondere manoeuvres zoals: vertrekken, keren ,parkeren, uitstappen moet je alle weggebruikers voor laten gaan.
22. Passagiers in en uit laten stappen is toegestaan bij een : Bushalte, taxi parkeerplaats, invalide parkeerplaats, bij een geel onderbroken streep.
23. Passagiers in en uit laten stappen/ laden en lossen is verboden op of naast een fietspad, naast een busstrook of busbaan, autoweg of autosnelweg.  5m voor en 5m na een zebrapad (voetganger oversteekplaats) niet stil staan of parkeren. 5m voor en 5m na een bocht niet stil staan of parkeren. 5m voor en 5m na een kruispunt niet stil staan of parkeren. 12m voor en 12m na een bushok/halte niet stil staan of parkeren.
24. Lading. Lading mag 1 meter uitsteken zonder markeringsbord. De lading mag maximaal 5 meter vanaf de achterste as. dan wel met markeringsbord. na 1 meter moet je markerinsgbord doen. (geen  rode doekje of iets anders)
Aan de zijkanten mag de lading bij de auto 20 cm uitsteken. geen markeringsborden.
Aan de voorkant mag geen lading uitsteken, tenzij het een ondeelbare lading is (denk aan ladder) dan mag je het wel en dan mag je maximaal 1 meter uitsteken, zonder markeringsbord.
Aanhangwagen. De lading mag nooit aan de voorzijde uitsteken. de lading mag tot 20 cm aan elke zijkant uitsteken, anders moet de lading voorzien zijn van een markeringsbord. De totale breedte van een aanhangwagen mag nooit meer bedragen dan 2,55 meter .
Bij een aanhanger tot 750 kg heb je witte kenteken platen.
Bij een aanhanger boven de 750 geel kenteken met een eigen kentekenbewijs.
25. Verlichting.
Mist achterlicht mag aan bij zicht minder dan 50m zicht.
Mislicht voorzijde mag aan bij zicht minder dan 200m zicht.
Achteruit rijlichten zijn wit of geel.
Dimlicht is de standaard verlichting, dien je ten alle tijden te voeren.
APK. Diesel voor het eerst na 3 jaar laten keuren en daarna elk 1 jaar.
Benzine voor het eerst na 4 jaar later keuren, die is dan 2 jaar geldig en daarna ook elk 1 jaar.

Verder hebben we nog wat tips voor de gevaarherkenning. we horen graag jullie mening.

Als je een bal ziet dan altijd remmen.
bij 3 fietsen altijd remmen.
bij sneeuw:  gas los
Bij paarden : gas los

Maak kennis met Rijschool RijbewijsSucces:
Rijschool Sassenheim
Rijschool leiden
Rijopleiding Leiden
Rijlessen Noordwijk
Rijschool Leiderdorp
Gratis herexamens
spoedcursus rijbewijs leiden
rijschool Voorschoten
opfris rijles Leiden